Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi, sanatçı Babür Kerim İncedayı’nın “Uygarlığın İzinde Tasarımlar” isimli sergisi, RC Art Gallery Bilkent Sanat Sokağı’nda sanatseverleri bekliyor.

3 Mart’ta açılan sergide, M.Ö. Anadolu topraklarında kullanılan eşya ve modellerin günümüze uyarlanmış tablo ve tasarımlarının, gümüş, gümüş veya altın kaplama, obsidiyen, diabaz, mermer ve seramik malzemeden, hepsi el yapımı örnekleri izleyicilerin beğenisine sunuluyor.

10 Mayıs’a dek ziyaret edilebilecek sergiye ilişkin sanatçı Babür Kerim İncedayı, Anadolu topraklarının 26’dan fazla uygarlığı misafir ettiğini ve bu topraklarda egemenlikler kurulduğunu anımsatarak “Bir tasarımcı olarak o egemenliklerin yaşam biçimlerini ele alıp bugüne uyarlamaya çalıştım. Bu sergide savaşa gidilirken kullanılan miğferler ve başlıklar, günlük yaşamda kullanılan eşyalar var” diyor.

“Her Şey El Becerisi, Bilgisayar Yok”

Çizim, denetim ve uygulama aşamalarında işin başında olduğunu kaydeden İncedayı, sözlerini şöyle sürdürüyor:

“İsimsiz kahramanlar dediğim bir ekibim var. İstanbul’da 1700’lü yıllardan kalma hanlarda çalışan 5 ustayla birlikte çalışıyorum; kakmacısı, parlatıcısı, dövmecisi, kalaycısı, işletmecisi… Kalıptan çıkarıp el işçiliği ile devam ediyoruz Burada her şey el becerisi, bilgisayar asla yok.”