Tarihi yarımadanın kent surları içinde kalan 7 tepesi üzerine kurulmuş olan İstanbul’un hikâyesine dayanan projede, geçmişten günümüze gelen değişimlerle İstanbul’un 7 tepesinin güncelliğini korumadığı düşüncesiyle, farklı yeni 7 tepe aranıyor.

Bu kapsamda Yeditepe Üniversitesi’nde 1 Ekim -10 Ekim tarihleri arasında bir workshop gerçekleştirilmiştir. Workshop’ta Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı, İç Mimarlık, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü ve Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı bölümlerinden 49 öğrenci, 7 gruba ayrılarak, kendi yedi tepelerini, anahtar kelimeler doğrultusunda, fotoğraf ve video kayıt gibi yöntemler kullanarak tespit etmişlerdir.

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Dilek Özdemir Darby, Dr. Öğr. Üyesi Bengi Korgavuş, İç Mimarlık Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Aslı Akyıldız Hatırnaz ve Dr. Öğretim Üyesi Gözde Çelik, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ayşem G. Başar, Öğr. Gör. Ergin Yetkin’in yürütücülüğünde gerçekleşen projede workshop’tan elde edilen veriler, 4. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında, 30 Ekim’de, Akbank Sanat’taki derslikte sergilenecektir.

paylaş