25. yaşını kutlamaya hazırlanan Marble İzimir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı bir ilki gerçekleştiriyor. Marble İzmir Fuarı'nda Designer Habitat Workshop İle Tasarım Odaklı Düşünme / Design Thinking alanı oluşturularak tasarımsal düşünmeyi geliştirmek amaçlanıyor.

27-30 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Marble İzmir Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı, doğal taşın vurgulandığı ve sektör ile tasarımcıları buluşturmayı hedefleyen sürdürülebilir bir yaklaşım üzerine kurgulanmaktadır. Bu kapsamda, İnovatif tasarım fikirlerinin ortaya çıkmasına ve sürdürülebilir bir tasarım alanının geliştirilmesine zemin hazırlayacak DHW'ta; üzerinde çalışılacak alanın, fuarizmir sahasının karakteristik özelliğini taşıyan; ihtiyaca göre şekillenebilen ve diğer sektörlerin de benzer amaçlarda kullanabileceği "buluşturucu" veya "bilgi aktarımı" gibi işlevlere sahip olması planlanmaktadır.

Bu çerçeve üzerinden geliştirilecek bir alanın ne tür özelliklere sahip olmasına dair fikirlerin ise; Yeditepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde eğitim alan genç tasarımcılar tarafından yaratıcı düşünme yoluyla oluşturulması hedeflenmektedir. Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Kentsel Tasarım & Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Dilek Özdemir Darby, Dr. Öğr. Üyesi Bengi Korgavuş, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ayşem G. Başar, Öğr. Gör. Ergin Yetkin, İç Mimarlık Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Aslı Akyıldız Hatırnaz’ın yürütücülüğünde workshop çalışmaları başlamıştır. Bu kapsamda Yeditepe Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı, İç Mimarlık, Kentsel Tasarım & Peyzaj Mimarlığı Bölümü, İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencilerinden üniversitelerarası eşleşmelerle 6 tasarım ekibi oluşturulmuş ve 7 Şubat 2019 tarihinde workshop çalışmaları başlamıştır.

 

 

paylaş