Bölümümüz 4 yıllık ders programı içerisinde 2 adet zorunlu staj bulunmaktadır. 30 günlük şantiye stajı ve 30 günlük ofis stajı olarak öğrencinin meslek hayatına dair deneyimler kazanması hedeflenmektedir. Öğrenci staj başvurusunu staj yapacağı yaz dönemi öncesinde fakülte öğrenci işlerine yapar. Yaz döneminde stajını tamamladıktan sonra yapmış olduğu staj doğrultusunda ofis stajı için LAUD 200 Summer Practice I, şantiye stajı için LAUD 300 Summer Practice II derslerine kayıt olur.

Öğrencinin staj sonrası hazırlayacağı staj defteri, defterin dijital hali ve staj yaptığı kurum tarafından doldurulacak olan değerlendirme formu, bölüm tarafından ilan edilen tarihlerde Mimarlık Bölümü Staj Komisyonu'na teslim edilir. Defterler, teslim edildikleri dönem içerisinde Staj Komisyonu tarafından değerlendirilerek notlanır.

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Bölümü Staj Uygulama Yönergesi için tıklayınız.

Staj başvurusu için hazırlanması gereken belgeler:

FORM 1: Staj Ön Bilgi Formu

FORM 2: SGK Taahhütnamesi 1

FORM 3: Staj Onay Formu

FORM 4: Staj Talep Formu

FORM 5: Staj Referansı

FORM 6: Öğrenci Yaz Okulu Taahhütnamesi

FORM 7: SGK Taahhütnamesi 2

Staj sonrası hazırlanması gereken belgeler:

Staj Kapağı

Staj Sayfa Örneği