İTALYA’DA YAZ ÇALIŞTAYI 2019 :: İÇERİK & TAKVİM

Başlık

İtalya’da Mimari Yaz Çalıştayı 2019

Tarih

2 – 17 haziran 2019. Lütfen çalıştay tarihinin Ramazan Bayramı ve Bütünleme sınavları ile çakıştığını dikkate alınız.

Süre

2 Hafta

Konum

University of Camerino, SAAD – School of Architecture and Design in Ascoli Piceno, Italy

Dil

Kapsamı

SAAD – School of Architecture and Design, Camerino Üniversite’si öğrencileri ve Yeditepe Üniversitesi, Mimarlık Bölümü öğrcencileri 2 – 17 haziran 2019 tarihleri arasında çalıştay süresinde beraber çalışacaktır. Öğrencilerin bu 2 haftalık yoğun programa tümüyle katılımı beklenmektedir.

İçeriği

Tasarım çalıştayı kamusal alanlar üzerine yoğunlaşarak, lokal topluluklar ve turistler arasındaki ilişkiyi tekrardan tanımlamayı amaçlar. Kısır ve verimsiz alanların bu bağlam içerisinde tekrar işlevlendirilmesi ekonomik açıdan da kalkınmasına bir araç olarak kullanılması.

Kimler

Başvurabilir

Yeditepe Üniversitesi, Mimarlık Bölümü lisans öğrencileri. Sadece Mimari Tasarım Stüdyosu III (ARCH 353) dersini tamamlamış olan öğrenciler başvurabilir.

Eğitmen

Dr. Öğr. Üyesi Moira VALERI

Asistan

Araş.Gör Ç. Ecem BERHAM

ecem.behram@gmail.com

Kota

Maksimum 12 Katılımcı

Son Başvuru

Tarihi

25 Şubat 2019 (Pazartesi) 17:00’ye kadar.

Başvurular e-mail üzerinden yapılacaktır. Lütfen Başvuru koşullarında istenen tüm evrakları ecem.behram@gmail.com adresine konuda ‘Başvuran kişinin ismi - İtalya’da Mimari Yaz Çalıştayı 2019’ olacak şekilde gönderiniz.

Başvuru

Koşulları

Başvuran öğrencilerden istenenler;

1. Niyet Mektubu (pdf dosyası, A4 formatı, İngilizce)

2. Portfolyo (pdf dosyası, A3 veya A4 formatında, İngilizce, maks. 7 Mb) aşağıdaki sıralamaya göre olmalıdır;

- Başvuran öğrencinin isimini, öğrenci numrasını, e-mail (ana iletişim kaynağı olacaktır.) adresini, telefon numarasını ve uyruğunu içeren bir kapak sayfası.

- Maksimum 5 sayfa olacak şekilde öğrencinin Mimari Tasarım Stüdyo çalışmaları , başka derslere ait çalışmaları, çalıştay vb. gibi çalışmalarını sunması beklenmektedir. Her bir proje tek bir sayfada sunulmalı ve her proje için ders kodu ve ders yürütücüsü belirtilmelidir.

Mülakat

26 Şubat 2019 (Çarşamba)

Başvuran öğrencilere e-mail yolu ile mülakat saati ve yeri bildirilecektir.

Başvuru yapan tüm öğrenciler mülakata portfolyolarının basılı bir kopyası ve güncel transkriptleri ile gelmeleri beklenmektedir.

Mülakat İngilizce olacaktır.

Jüri

Kurulu

Başvuran öğrencileri jüri kurulu, niyet mektubu, portfolyo, transkript, CGPA ve mülakat kriterleri üzerinden değerlendirecektir.

Jüri Kurulu Üyeleri:

Doç. Dr. Ece CEYLAN BABA

Mimarlık Bölümü, Bölüm Başkanı

Öğr. Üyesi Burçin BAŞYAZICI

Mimarlık Bölümü, Akademisyen

Dr. Öğr. Üyesi Moira VALERI

Mimarlık Bölümü, Akademisyen

Kabul edilen

Öğrencilerin

Duyurulması

27 Şubat 2019 (Cuma)

Başvuran tüm öğrenciler e-mail ile bilgilendirilecektir.

Resmi Kabul mektubu taratılıp e-mail yolu ile iletilecektir.

Bölümün internet sitesi ve Facabook sayfası üzerinden de kabul edilen öğrencilerin duyurusu yapılacaktır.

Kayıt

Dönemi

27-28 Şubat 2019

Kabul alan öğrencilerin belirtilen tarihler içerisinde SEM üzerinde resmi kayıtlarını gerçekleştirmeleri beklenmektedir.

İkinci

Kayıt Dönemi

4-8 Mart 2019

İlk kayıt döneminden sonra resmi kaydını onaylamamış öğrenciler olması durumunda bekleme listesinde bulunan öğrenciler bilgilendirilecektir ve bu öğrencilerin yukarıda belirtilen tarihler içerisinde SEM üzerinden resmi kayıtlarını gerçekleştirmeleri beklenmektedir.

Maliyet

Çalıştay ücreti 1280 avrodur.

Ücret dahilinde olanlar;

- Çalıştay Kayıt harcı

-Uluslararası Fiumicino Roma havalimanından Ascoli Piceno gidiş-dönüş transfer, Roma’daki MAXXI müzesi durağı dahil olmak üzere.

- Ascoli Piceno, İtalya’da 3 yıldızlı otelde kahvaltı dahil 15 gün konaklama.

Öğrencilerin, vize masrafları, sağlık sigortası, uçak, yaşam masrafları, çalıştay masrafları (baskı, maket malzemeleri vb.) vb.gibi harcamaları kendileri karşılamalıdır ve çalıştay ücretine dahil değildir.

Taksitler belirtilen banka kartlarından ödenebilir: Türkiye İş Bankası , Yapı Kredi ve Garanti Bankası – (3 taksit).

Kayıttan sonra ücret iadesi yapılmayacaktır.