Mimarlık Fakültesi'nde Okumanın Ayrıcalıklarını En İyi Yeditepeli Bilir!

► Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü

► İç Mimarlık Bölümü

► Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü

► Mimarlık Bölümü

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi; öğrencilerini kendine güvenen, taklitçilikten uzak, çok yönlü düşünebilen, toplumsal sorumluluk bilincine ve mesleğinin gerektirdiği etik değerlere sahip, Atatürk ilkelerini benimsemiş bireyler olarak yetiştiriyor. Kendi sanat dallarında çağdaş dünya ile entegre olabilen, ancak bu sırada kendi köklü kültüründen kopmayan sanatçılar yetiştirmek, fakültemizin temel misyonunu oluşturuyor.Mimarlık Fakültesi; Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi'nde ayrılan Mimarlık Bölümü ile Güzel Sanatlar Fakültesi’nden gelen İç Mimarlık, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı ile Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümlerinden oluşuyor. Mimarinin bir bütün olduğu görüşünden hareketle fakültemizi oluşturan bölümlerin söz konusu yapılanma sonucunda çok daha donanımlı meslek insanları yetiştireceğine inanıyoruz.

Yapı tasarımından iç mekân düzenlemesine, mobilyadan çevre düzenlemesine kadar uzanan geniş bir yelpazede eğitim alan öğrencilerimiz aynı zamanda fakültemizin üniversite - sanayi işbirliği çerçevesinde düzenlediği seminer, mesleki geziler ve zorunlu stajlarla iş hayatına hazırlanıyor.
Erasmus değişim programına katılarak yurt dışında eğitim görme fırsatına sahip olan öğrencilerimizi aynı zamanda çift anadal ve yan dal programlarından faydalanarak bölümümüzden çift diplomayla mezun olabiliyorlar.

►Dekan Mesajı

►Akademik Kadro

►Akademik Yayınlar

►Fotoğraflarla Mimarlık Fakültesi

►Yeditepe'de Sosyal Yaşam

►Fotoğraflarla Yeditepe

►Tercih Robotu

Tanıtım Filmi

E - Broşür

►Kontenjan ve Puanlar

►Başvuru Koşulları

►Burs Olanakları

►Konaklama

►Kayıt

Sıkça Sorulan Sorular

►Ücretler

►Lise Yaz Okulu

►İngilizce Yaz Kampı

Yeditepe Üniversitesi Tanıtım Günleri bu yıl 1 - 17 Ağustos 2018 tarihlerinde hafta sonu dâhil 09.00 - 17.30 saatleri arasında Üniversitemiz 26 Ağustos Yerleşimi Sosyal Tesisler Binası -1. katta gerçekleştirilecektir.

Tanıtım Günleri süresince kampüsümüzü ziyaret edecek adaylar; Yeditepe Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri ile tanışarak; akademik eğitim, burslar, kampüs olanakları, laboratuvar altyapısı, Erasmus – Exchange anlaşmaları, öğrenci kulüpleri gibi pek çok önemli konuyu yerinde inceleme şansına sahip olacak.

Üniversite Adayları, Yeditepe Üniversitesi tarafından geliştirilen Geleceği Planla tercih platformunu kullanarak; Vakıf ve Devlet Üniversitelerinin son 3 yılı kapsayan KontenjanBaşarı SırasıPuanAkademisyen Sayısı ve Ders Programlarını inceleyerek, kendi tercih listelerini oluşturabilecekler.

► Üniversite Ulaşım

Sosyal Medyada Fakültemiz