TEZLİ & TEZSİZ YÜKSEK LİSANS BAŞVURU KOŞULLARI

• Üniversitelerin Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Peyzaj Mimarlığı Şehir ve Bölge Planlama, Mimarlık, İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümlerinden mezun öğrenciler bu yüksek lisans programına başvurabilirler.
  • Tezli programda ALES’ten 55 veya üzerinde puan almak gerekmektedir.
  • Tezsiz yüksek lisans programında ALES şartı aranmamaktadır.
  • Tezli programda öğencinin anadili dışında Yüksek Öğetim Kurulu (YÖK) tarafıdan kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 55 puan veya Öğrenci Ölçme ve Yerleşirme Merkezi (ÖSYM) tarafıdan eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puanın eşdeğeri bir puan ya da Yeditepe Üniversitesi İngilizce Yeterlilik Sınavından başarılı olması gerekmektedir.
  • Tezli programda Yeditepe Üniversitesi lisans mezunları için yabancı dil yeterliliği aranmamaktadır.
  • Tezsiz programda İngilizce şartı aranmamaktadır.
  • Adayların başurdukları programın mülakatıdan başarılı olmaları gerekmektedir.
  • İki referans mektubu
  • Portfolyo

Daha fazla bilgi için Fen Bilimleri Enstitüsü'nün web sayfasını ziyaret ediniz.