Sivrice’yi Yeniden Düşünmek kitabı, 2020 Ocak ayında gerçekleşen Elazığ Depremi sonrası ağır hasar alan Sivrice ilçesinde gerçekleşecek kentsel projeler öncesinde alanı tanımak ve olası çözümleri tartışmak amaçlı yürütülmüş kolektif bir araştırmanın ürünüdür. Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Anabilimdalı kadrolu hocaları ve lisans üstü öğrencileri ile Emre Arolat Mimarlık ortaklığında ve Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, Prof. Dr. Süha Özkan, Prof. Dr. Uğur Tanyeli, Mimar Fatma Yasemin Aysan ve Mimar Levent Çırpıcı danışmanlığında ilerleyen araştırma, Elazığ Valiliği, Sivrice Belediyesi ve Elazığ Ticaret ve Sanayi odası tarafından desteklenmiş olup, ileri çalışmalar için akademik bir kaynak olarak erişime açılmıştır.
Araştırma yürütücüleri:
Prof. Dr. Ece Ceylan Baba, Prof. Dr. Gülçin Küçükkaya, Dr. Öğr. Üyesi Burçin Başyazıcı, Dr. Öğr. Üyesi Aslı Can Varon, Dr. Öğr. Üyesi Moira Valeri, Dr. Öğr. Üyesi Sema Karagüler, Dr. Öğr. Üyesi Pınar Çalışır Adem.

Erişim linki: https://yayinevi.yeditepe.edu.tr/sivriceyi-yeniden-dusunmek/