Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi bünyesinde 8-13 Haziran 2022 tarihleri arasında “X-change Unit” temalı bir Tasarla/Yap Atölyesi gerçekleştirilecektir. Atölye kapsamında kampüs peyzajına yarı açık bir yapı tasarlanıp, inşa edilip, yerleştirilecektir. Atölye çalışması, Florida Üniversitesi Mimarlık Okulu’ndan Tasarla/Yap pedagojisi alanında uzman akademisyenlerden Prof. Dr. Charlie Hailey ve Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi akademisyen ve öğrencilerinden oluşan bir ekiple yürütülecektir. Atölye sürecinin video dokümantasyon çalışmaları Mimarlık Bölümü’nden akademisyen ve öğrenciler tarafından gerçekleştirilecektir.

Atölye çalışması, Tübitak Bideb, Gerflor Grup, Türk Ytong Sanayi A.Ş., Yeditepe Üniversitesi Proje Ofisi tarafından desteklenmektedir. Yeditepe Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Çevre ve Peyzaj Müdürlüğü ve Bakım Onarım Müdürlüğü de sürece katkı sağlamaktadır. Atölye çalışması kapsamındaki kamusal bir konferansa AURA İstanbul ev sahipliği yapacaktır.

13 Haziran 2022, Pazartesi, saat 16:00’da Güzel Sanatlar Fakültesi Binası Güney çimlerinde gerçekleşecek olan açılış törenine herkes davetlidir.