Mimarlık Fakültesi seminerleri kapsamında Prof. Dr. Havva Alkan Bala tarafından 24.11.2022 tarihinde “OKULDAN SONRA HAYAT VAR MI?” başlıklı bir konferans verilecektir. GSF Binası, 8. kat konferans salonunda saat 14:00’de başlayacak olan etkinliğe ilgilenen herkes davetlidir.

Konuşma İçeriği: Havva Alkan Bala, kimileri için oldukça sancılı geçen eğitim sürecini yaşayan eski bir mimarlık öğrencisi ve yakından izleyen bir mimarlık hocası olarak genç tasarımcı adaylarına sesleniyor ve hem onların kafalarının içinde sürekli yanıt aradıkları hem de çevrelerinde sıkça karşılaştıkları soruları sıralıyor; bulduğu yanıtları da samimi ve yalın bir dille paylaşıyor:
“Mimarlık yetenek işi midir? Çizim becerim yok, nasıl hazır olacağım? Mimari stüdyo nedir? Jüriler ne işe yarar? İç mimar mısın, yoksa dış mı? Okuldan sonra nasıl bir hayat var? Bu sorular uzayıp gider... Ama endişe etmeyin. Sakin olun, bocalamanız olağan fakat sorularınızın yanıtları var. Okul yıllarınızda kendi yolunuzu bulmaya çalışacaksınız. Bu çabanız, okulun yalnızca ‘nasıl öğreneceğinizi’ ve ‘tek bir bilgi kanalından değil farklı alanlardan beslenerek’ nasıl gelişebileceğinizi öğreten bir yer olduğunu keşfettiğinizde sona erecek…”