Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencilerinin “Yolculukta konfor nasıl olur?” sorusuna yanıt olacak tasarımları, 8-15 Şubat tarihleri arasında, üniversitemiz Rektörlük Binası İnan Kıraç fuaye alanında sergilendi. “Sürücü ve Yolcu Çevresi Tasarımları” sergisinde öğrenciler, tasarımlarını konunun uzmanlarından oluşan jüriye sundu.

Yeditepe Üniversitesi ve MAN Türkiye işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 2, 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerinin ortaya çıkardığı ürünlerden oluşan sergi açılışı, Rektör Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Gülsen, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm BaşkanıProf. Dr. Prof. Dr. Cemil Toka ve Man Türkiye Otobüs Geliştirme Müdürü Hüseyin Çavdar’ın da katılımıyla gerçekleşti.

 

Tasarımlar Jüri Önünde

Sergide, engelliler için oturma birimi, ergonomik koltuklar, ailesiyle ya da çok yakın arkadaşlarıyla birlikte yolculuk yapanlar için birbirine yakın insanları bir arada oturtabilecek koltuk tasarımları gibi çok sayıda farklı ürün tasarımı yer aldı.

  

Ayrıca öğrenciler tasarımlarını, Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cemil Toka, Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ayşem G. Başar, Ögr. Gör. Ergin Yetkin, MAN Türkiye Otobüs Geliştirme Müdürü Hüseyin Çavdar, MAN Türkiye Projeler ve Fikri Haklar Koordinatörü Mert Barut, MAN Türkiye Endüstri Ürünleri Tasarımcısı Hüseyin Arpacı ve Man Türkiye’ye otobüs koltuğu üreten Brusa A.Ş’nin tasarımcısı Şirin Cincioğlu’dan oluşan jüriye sundu. Jüri üyeleri, yaklaşık 20 öğrencinin projesini daha sonra devam edecekleri üç projeye karar vermek için dikkatle dinledi. MAN Türkiye, birlikte çalışacağı üç projeyle ilgili kararını 26 Şubat’ta açıklayacağını belirtti.


Fotoğraf Galerisi

paylaş