Değerli öğrencilerimiz,

Öncelikle sizleri özlediğimizi belirtmek isterim.

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 salgınından ötürü 2020 Bahar döneminin bir kısmını uzaktan eğitim yöntemleri ile yürüttük, 2020 Yaz dönemini ise tamamen uzaktan eğitim ile tamamladık.

Mimarlık Fakültesi'nin tüm bölümlerinde yoğun olarak yer alan uygulama içerikli derslerimizde uzaktan eğitimin zorluklarını birlikte deneyimledik ancak sizlerin ve öğretim üyelerimizin işbirliği ile yaratıcı metotlar geliştirdiğimize inanıyorum.

Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından 13.Eylül.2020 tarihinde duyurulan 2020-21 Güz Dönemi Planlaması Esaslarına paralel olarak, Fakültemizin kararları aşağıda yer almaktadır. Kararlar Mimarlık Fakültesi'nin tüm bölümlerini kapsamaktadır. Sizler için en güvenli ve uygun olabilecek ortamın sağlanabilmesi temel amacımızdır.

- Fakültemizin öğrenci sayısı ve uygulama içerikli derslerde sizler ile yakın temas gerektirecek öğretilerin (çizim, maket, grup çalışmaları vb.) yoğun olarak yer alıyor olması durumları değerlendirildiğinde, yüz yüze eğitimin salgın koşulları çerçevesinde riskli olacağı öngörülmektedir. Bu sebep ile derslerimizin tamamı çevirimiçi (online) ortamlarda senkron/canlı yayınlar ile gerçekleştirilecektir.

- Ancak, üniversitemiz açık olacaktır, çevirimiçi derslere katılan ancak çeşitli akademik ya da teknik desteğe ihtiyaç duyan ve üniversiteye gelmek isteyen öğrencilerimiz için bizler okulda olacağız. Her bölüm, akademisyenlerinin ofis saatlerini genişletecek ve bölüm öğrencilerine duyuracaktır. İhtiyaç duyan öğrenciler, ilgili akademisyen ile iletişime geçerek randevu usulü ile görüşme (tutorial) yapabilecek, ihtiyacı olan akademik desteği alabilecektir.

- Sizlerin sağlığı önceliğimizdir, buna ek olarak eğitim kalitemizin korunması adına da uzaktan eğitim yöntemlerinin en etkin şekilde kullanılabilmesi için tüm bölümlerimiz ile alternatif yöntemler üzerine çalıştığımızı belirtmek isteriz.

Yukarıda yer alan hususlar, salgının ülkemizdeki seyrine göre YÖK ya da Rektörlüğümüz tarafından tebliğ edilebilecek olası kararlar ile değişiklik gösterebilir. Böyle bir durumda en kısa sürede sizleri yeniden bilgilendireceğiz.

1 Ekim 2020 tarihinde derslerde görüşmek dileği ile,

Doç.Dr.Ece Ceylan Baba