Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nün Sürekli Eğitim Merkezi ve Camerino Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Okulu ile ortaklaşa gerçekleştirdiği 2018 Yaz Workshop'u 18-29 Haziran 2018 tarihleri arasında 16 Mimarlık Bölümü öğrencisinin katılımıyla İtalya'nın Ascoli Piceno kentinde gerçekleşti. Camerino Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileriyle beraber çalışan Yeditepe Üniversitesi öğrencileri, 2 haftalık yoğun program dahilinde, 2016 yılındaki depremlerden etkilenmiş olan Arquata del Tronto bölgesinin ekonomisini ve nüfusunu canlandırma amaçlı, çevre bölgedeki sanat eserlerinin korunması ve sergilenmesi için bir Sanat Deposu tasarlamışlardır.

Workshop yürütücülüğü Prof. Dr. Pippo Ciorra, Dr. Öğr. Üyesi Moira Valeri ve Mimar Alison Crawshaw tarafından gerçekleştirilmiştir.