Yeditepe Üniversitesi’nin tema sponsoru olduğu 4. İstanbul Tasarım Bienalinde Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Dilek Özdemir Darby, İç Mimarlık Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Aslı Akyıldız Hatırnaz ve Dr. Öğretim Üyesi Gözde Çelik, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ayşem G. Başar ve Öğretim Görevlisi Ergin Yetkin’in imzasını taşıyan “İstanbul’u Çocuk Gözünden Haritalama” projesinde, 8 İSTEK Okulundan, 6-12 yaş arası toplam 14 çocuğun katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

29-30 Eylül'de Yeditepe Üniversitesi'nde çocuklar için gerçekleştirilen bir atölyeyle başlayan bu çalışmanın amacı, kenti çocukların gözünden haritalandırarak, kentsel yapılı çevreyi tasarlayan yetişkinlere yeni bir bakış açısı sağlamaktır. Sürecin gelişimi ve haritalandırılması izleyicilere dijital formatta sunulmuştur. Workshop’tan elde edilen veriler, 4. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında 26 Ekim’de Akbank Sanat’ta sergilenmiştir.